Tiramisu III.

Ingredience: 2 lžičky instantní kávy, 200 ml vroucí vody, 175 ml koňaku, 3 vejce, 125 g cukru moučky, 500 g měkkého tvarohu, 500 ml šlehačky, 200 g čokolády na vaření, 3 balíčky piškotů

Nakrájíme si čokoládu na malé kousky. Uvaříme kávu a smícháme s koňakem.

Krém: ve větší míse našleháme samotný tvaroh. Do menších misek si připravíme zvlášť šlehačku, žloutky a bílky. Šlehačku našleháme samotnou, bílky se špetkou solí a žloutky se šesti lžícemi horké vody, pak do nich přidáme cukr a šleháme je do hustého krému. Když máme vše našlehané, do tvarohu vmícháme nejprve krém ze žloutků a pak lehce bílky a šlehačku. Krém máme hotový.

Postup: nyní vše budeme vrstvit do devíti misek. Do každé dáme na dno 7 až 8 piškotů, polijeme je dvěma lžícemi kávy s koňakem, posypeme jednou lžící nakrájené čokolády a přidáme pět lžic krému. Toto vše ještě jednou zopakujeme. Navrch zdobíme zbylou čokoládou. Před podáváním necháme nejméně 12 hodin uležet v lednici.

 

Tisk receptu