Dušené jehněčí

Ingredience: 1 kg jehněčí kýty, 2 cibule, 100g másla nebo margarínu, 4 rajčata, 2-3 papriky kapie, 3 brambory-oloupané a nakrájené, 2 mrkve, lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička sladké papriky, sůl, pepř, čerstvá petrželka
Postup: maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme maso a osmahneme dohněda. Přidáme oloupaná na kostičky nakrájená rajčata, na kostičky nakrájenou papriku, na kostičky nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev, sladkou papriku, osolíme a opepříme, přikryjeme pokličkou a na mírném příkonu dusíme asi 1 1/2 hodiny. Potom přidáme brambory a petržel a vaříme dalších 20- 30 minut.

 

Tisk receptu