Kuřecí kofte

Ingredience: 1 1/2 sklenice mléka, 1 malé kuře, 100g sýra (kashar, ementál apod.), 100g hladké mouky, 250g strouhanky, 4 vejce, 50g másla, nať zelené petrželky, sůl, pepř, olej na smažení
Postup: celé kuře vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme do měkka. Až je maso uvařené, odstraníme kůži a maso nakrájíme na malé kousky. Připravíme si bílou omáčku z másla, mléka a 50 gramů mouky. Až začne omáčka vařit odstraníme z plotny, přidáme nastrouhaný sýr, najemno nakrájenou petrželku, kuřecí maso, osolíme a opepříme. Vmícháme rozšlehaná vejce, strouhanku, podle potřeby zahustíme moukou. Z této hmoty tvoříme kuličky nebo placičky, které smažíme v rozpáleném oleji.

 

Tisk receptu