Pilaf Istanbul

Ingredience: 3/4 šálku dlouhozrnné rýže, 150g kuřecích prsíček bez kůže, 3-4 lžíce másla, 1 a 1/4 šálku kuřecího vývaru, 2 polévkové lžíce oloupaných mandlí, 2 polévková lžíce oloupaných pistácií, špetka šafránu, sůl, pepř
Postup: rýži propereme teplou vodou a dáme na 15 minut vařit. Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsíčka, naprudko osmažíme, asi po 3 minutách podlijeme 1/4 šálkem vývaru a dusíme než se voda vypaří. Mandle a pistácie také opečeme na másle. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme rýži a dobře promícháme, přilijeme šálek kuřecího vývaru, osolíme, opepříme, přidáme kuřecí maso, mandle, pistácie, špetku šafránu rozmíchanou v trošce horké vody, vše opatrně promícháme a dusíme na mírnou teplotu pod pokličkou dokud se zbylá voda neodpaří. Hrnec dáme z plotny, zakryjeme utěrkou a necháme asi 5 minut dojít.

 

Tisk receptu