Vařené kefte

Ingredience: 500g mletého skopového masa, 200ml vařené rýže, 1 velká cibule, 1 vejce, půl lžičky mletého římského kmínu, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje
Omáčka: 2 lžíce hladké mouky, 2 žloutky, šťáva z 1 citronu, sůl
Postup: v míse smícháme nastrouhané maso s nastrouhanou cibulí, rýží a vejce, přidáme římský kmín, sůl a pepř. Ze směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v hladké mouce. Do hrnce vlijeme asi 600ml vody, přidáme olej, osolíme a přivedeme k varu. Vhazujeme masové kuličky a 15-20minut vaříme na mírném ohni. Uvařené kefte podáváme na talíři s omáčkou, kterou jsme si připravili smícháním žloutků a citrónové šťávy, několika lžícemi vývaru a zahuštěné hladkou mouku. Nakonec posypeme oreganem nebo najemno nakrájenou petrželovou natí.

 

Tisk receptu