Dvoubarevná kolečka

Ingredience: 1 balíček světlého a 1 balíček tmavého lineckého těsta, 100g marcipánové hmoty, 3 lžíce rumu, 75g brusinkové zavařeniny, 30g tmavé čokoládové polevy
Postup:  ze světlého i tmavého těsta vyválíme tenké hranolky o síle zhruba 1 cm. Složíme je střídavě do jednoho velkého válečku. Ten příčně nakrájíme na kolečka tak, aby se objevila šachovnice. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Na plech položíme pečící papír, který poklademe kolečky a pečeme asi 12 minut. Necháme vychladnout. Z marcipánu smíchaného s rumem vyválíme proužek o šířce 2 cm. Polovinu koleček obtočíme marcipánovým proužkem, naplníme džemem a přikryjeme dalším kolečkem. Polevu rozpustíme ve vodní lázni a potřeme s ní okraje cukroví, necháme oschnout.

 

Tisk receptu