Dvoubarevné cukroví

Ingredience: 400g hladké mouky, 150g moučkového cukru, 2 vejce, 2 lžíce rumu, 200g másla, 2 lžíce kakaa, 2 bílky
Postup:  z mouky, moučkového cukru, vajec, rumu a másla rychle vypracujeme hladké těsto. Těsto rozpůlíme a do jedné poloviny vmícháme kakao. Oba kusy vytvarujeme do bochánků a uložíme do fólie na 30 minut do chladničky. Nap omoučněném vále těsta vyválíme na 5 mm silné pláty, které potřeme bílkem. Na přípravu spirál položíme tmavé těsto na světlé, stočíme a nakrájíme na plátky. Pro šachovnicový vzor nakrájíme těsto na 1 cm široké pruhy. Světlé a tmavé pruhy klademe vždy vedle sebe a na sebe. Vše obalíme plátem světlého těsta, utvoříme váleček a nakrájíme na plátky. Na mramorovaný vzor prohněteme zbytky obou těst, vytvoříme váleček a nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 200 stup. A cukroví pečeme asi 12 minut

 

Tisk receptu