Jogurťáčky

Ingredience: 210g hladké mouky, půl lžičky kypřícího prášku do pečiva, 120g rostlinného tuku, 70g moučkového cukru, 2-3 lžíce nízkotučného bílého jogurtu, citrónová šťáva podle chuti, tuk na plech, moučkový cukr na obalení
Náplň: 3 lžíce rostlinného tuku, 2 lžíce moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1-2 lžíce nízkotučného bílého jogurtu
Postup: Z proseté mouky, smíchané s práškem do pečiva, změklého tuku, moučkového cukru, bílého jogurtu a citrónové šťávy vypracujeme vláčné těsto, které necháme alespoň 1 hodinu odpočinout. Poté z těsta vyválíme asi 3 mm silný plát a tvořítkem vykrajujeme menší kolečka. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a v předehřáté troubě zvolna upečeme dorůžova. Vychladlá kolečka vždy spojíme náplní, pocukrujeme a necháme v chladu ztuhnout. Příprava náplně: Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny a po malých částech zašleháváme jogurt.

 

Tisk receptu