Karamelová perníková srdíčka

Ingredience: 100 g kostkového cukru, 2,5 dl vody, 600 g hl. mouky, 1/2 balíčku prášku do perníku, 160 g moučkového cukru, balíček vanilinového cukru, 60 g másla, 2 lžíce medu, 2 vejce, po lžíci citrónové a pomerančové šťávy, skořici, tlučený hřebíček, tuk na vymazání, vejce na potření, čokoládovou polevu.
Postup: z cukru připravíme karamel, zalijeme vodou a povaříme. Mouku smíchanou s práškem do perníku prosejeme, přidáme moučkový a vanilinový cukr, rozehřátý tuk s medem, vejce, šťávy, koření, vypracujeme vláčné těsto, vyválíme plát 1 cm silný a formičkou vykrajujeme srdíčka. Přeneseme je na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, upečeme dorůžova a vychladlé zdobíme polevou.

 

 

Tisk receptu