Karamelové košíčky

Ingredience: 150 g čokolády na vaření, 100 g tuku, 1 slazené kondenzované mléko, 125 g másla, 1 lžíce rumu, 50 malých papírových košíčků, mandle na ozdobu

Postup: kondenzované mléko v plechovce vložíme do kastrůlku s vodou, přivedeme k varu a vaříme dvě hodiny. Necháme v plechovce vychladnout. Čokoládu nalámeme do kastrůlku, přidáme tuk a na páře necháme rozpustit. Uvařené a vychladlé kondenzované mléko nalijeme do misky, přidáme změklé máslo a rum. Směs vyšleháme do hladké pěny. Papírové košíčky si naskládáme na plech a do každého dáme lžičku rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout. Pěnu z kondenzovaného mléka přendáme do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou a opět necháme ztuhnout. Krém přelijeme lžičkou čokolády, ozdobíme oloupanou mandlí a necháme dobře ztuhnout. Příprava tohoto cukroví je časově trochu náročnější, ale práce je vyvážena vynikající chutí.

 

Tisk receptu