Kávové rohlíčky

Ingredience: 120g ořechových jader nebo mandlí, 1 lžička jemně mleté kávy, 2 bílky, 3 lžíce medu, tuk na vymazání plechu
Postup: do misky nasypeme jemně nastrouhaná jádra ořechů nebo mandlí a přidáme mletou kávu. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého po lžičkách zašleháme tekutý med. Tuhý sníh přidáme k ostatním surovinám a promícháme. . Na tukem dobře vymazaném plechu tvoříme lžičkou malé hromádky, nebo na vále posypaném nastrouhanými jádry ořechů vytvarujeme silnější plát těsta, ze kterého vykrajujeme formičkou rohlíčky. Plech vyložíme do mírně vyhřáté trouby a rohlíčky zvolna pečeme - sušíme. Místo kávové příchuti můžeme připravit rohlíčky skořicové nebo kakaové.

 

Tisk receptu