Košíčky s WHISKY CREAMEM

Ingredience: 125 g moučkového cukru, 250 g másla, 350 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, nastrouhaná citrónová kůra

Krém: 200 g másla, 100 ml whisky creamu, 100 g moučkového cukru, 100 g čokolády na posypání

Postup: máslo nakrájíme na menší kousky a necháme v míse změknout. Přimícháme cukr a vejce a vymícháme do pěny. Přisypeme prosetou mouku a vypracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme alespoň 2 hodiny v lednici odležet. Mezitím si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme whisky cream. Do formiček na košíčky dáme kousek těsta a vymačkáme ho až ke kraji. Košíčky pečeme v rozehřáté troubě na 150 °C asi 15 - 20 minut. Po upečení košíčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Do vychladlých košíčků pomocí cukrářského sáčku nastříkáme krém a posypeme nastrouhanou čokoládou.

TIP: do máslového krému na plnění košíčků můžete místo uvedeného whisky creamu s úspěchem použít také rum nebo vaječný koňak, případně čokoládový, kokosový nebo kávový likér. Do krému můžete pro změnu vmíchat také trochu kakaa holandského typu 

Tisk receptu