Medové perníčky

Ingredience: 30 g Hery, 10 dkg cukru krupice, polévková lžíce medu, kávová lžička jedlé sody, 1 vejce, 25dkg hladké mouky.
Poleva: trošku bílku utřeme s moučkovým cukrem a s několika kapkami citronu. Polevu vlijeme do zdobítka (nebo igelitového sáčku s dírkou) a ozdobíme. Když poleva ztuhne, uložíme perníčky do krabice.

Postup: ve vodní lázni vyšleháme Heru, cukr, med a vejce. Přidáme mouku se sodou a zpracujeme těsto. Z těsta potom vyválíme plát o síle 5 mm. Vykrájíme kolečka či jiné tvary, které dáme na pomaštěný plech. Pečeme v předehřáté troubě (ne zprudka). Teplé perníčky sejmeme z plechu a po vychladnutí je ozdobíme polevou z bílku.
 

Tisk receptu