Skořicové hvězdy s vanilkou

Ingredience: 3 bílky, 250 g cukru krupice, 1 lžíce mleté skořice, 400 g mletých mandlí, 2 lžíce cukru moučka, 1 lusk vanilky

Postup: šleháme bílky a pomalu přidáváme cukr krupici až vznikne tuhý sníh. Do něho vmícháme vanilkový cukr, který jsme připravily ze 2 lžic moučkového cukru a jedné vanilky takto: vanilkový lusk podélně nařízneme a vyškrábneme z něj černou dužinu. Tu smícháme s moučkovým cukrem a dobře rozmícháme. Z připraveného sněhu odebereme čtyři polévkové lžíce na pozdější použití a do ostatního opatrně vmícháme mleté mandle se skořicí, až nám vznikne tuhé těsto. Takto připravené těsto vyválíme na dobře pocukrovaném vále na šířku asi půl centimetru a vykrájíme hvězdy, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Hvězdy ještě celé potřeme schovaným sněhem a dáme péct. Pečeme v troubě předehřáté na 160 oC přibližně 12 minut. Sníh na povrchu nesmí zhnědnout.

 

Tisk receptu