Sněhové hvězdičky

Ingredience: 3 bílky, 250 g cukru moučka, jedno balení vanilkového cukru, 3 kapky příchuti hořkých mandlí, lžička skořice, 300-350 g mletých neloupaných mandlí, moučkový cukr na vál, průhledná fólii na potraviny, vykrajovací formička ve tvaru hvězdičky
Postup: z bílků připravíme pevný sníh (můžeme přidat špetku soli nebo lžíci studené vody) a zašleháme do něj 250 g prosetého moučkového cukru. Dvě lžíce sněhu dáme stranou do hrnečku. Do sněhu přimícháme mandlovou příchuť, skořici, vanilkový cukr a polovinu mandlí. Zbytek mandlí postupně přidáváme, než hmota přestane lepit. Na válu vysypaném moučkovým cukrem vyválíme (nejlépe přes fólii) plát zhruba 1 cm tlustý. Z něj pomocí formičky (pokaždé ji znovu ponoříme do cukru) vykrájíme hvězdičky a položíme je na plech vyložený pečicím papírem. Zbylý sníh v hrnečku rozmícháme s trochou studené vody (půl až jedna lžíce) a mašlovačkou potřeme hvězdičky. Pečeme 20-30 minut v troubě vyhřáté cca na 150-170 °C. Hvězdičky by měly být vláčné, ne vysušené.

 

Tisk receptu