Vanilkové rohlíčky

Ingredience: 500 g hladké mouky, 350 g másla, 6 žloutků, 200 g mletých vlašských ořechů, 150 g vanilkového cukru, cukr moučka na obalení

Postup: máslo necháme změknout. Přidáme žloutky, cukr, prosetou mouku a mleté ořechy. Všechny suroviny dobře promícháme a vypracujeme v hladké těsto. Necháme odpočinout. Z těsta vyvalujeme malé rohlíčky a skládáme je na pečicím papírem vyložený plech. Pečeme 10 - 15 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Ještě teplé rohlíčky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.

TIP: do těsta na vanilkové rohlíčky můžete místo vlašských ořechů použít oříšky lískové nebo mandle. Pokud chcete práci urychlit, vyválejte těsto na placku a rohlíčky vykrajujte kulatou formičkou tak, že vzniknou pravidelné půlměsíčky. Pečte kratší dobu, neboť jsou tenčí


Tisk receptu