Doktorčin segedínský guláš

Ingredience: med 4 lžíce, cibule 2 ks, voda 1000 ml, gulášové koření 1 ks, vegeta 3 lžičky, česnek (velká palička) 1 palička, cukr 1 lžíce, sterilované zelí 1 sklenice, hladká mouka 4 lžíce, mletá sladká paprika 4 lžičky, vepřové maso 500 g

Na ozdobu: zakysaná smetana

Postup: Velkou paličku česneku oloupeme a česnek utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Maso - ořez nakrájíme na kostky. Cibuli osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme maso a asi 15 minut restujeme. Pak přidáme utřený česnek, sterilované zelí i s nálevem, gulášové koření, papriku, vegetu, med a cukr. Guláš podlijeme polovinou vody a dusíme doměkka. Pak přidáme zbylou vodu, segedínský guláš dochutíme solí a pepřem, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. Doktorčin segedínský guláš necháme už jen přejít varem.

Doktorčin segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Na talíři segedínský guláš zdobíme kopečkem zakysané smetany.

 

Tisk receptu