Vepřová panenka

Ingredience 4 porce: 1 vepřová panenka (400 g - 600 g), 150 g - 200 g krůtích jater, 100 g anglické slaniny, olej na smažení, směs koření „Aglio peperoncini“, sůl

Postup: vepřovou panenku omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky nejméně 1cm silné. Lehce rukou naklepeme, okořeníme směsí koření „Aglio peperoncini“ a osolíme. Necháme v chladnu cca 15 min. odležet. Na teflonové pánvi rozehřejeme 3-4 lžíce oleje a okořeněné maso z obou stran opečeme. Hotové medailónky vyjmeme a uložíme v teple. Ve výpečku osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, do které dáme na kousky pokrájená krůtí játra a také opečeme. Podáváme tak, že na kousky vepřového masa dáme opečenou směs slaniny a jater.

Příloha: můžeme použít vařené nebo opečené brambory, bramborovou kaši, hranolky nebo krokety. Nesmíme také zapomenout na bohatou zeleninovou přílohu.

 

Tisk receptu