Vepřové na citrónu a česneku

Ingredience: 45 dkg vepřové kýty, 5 dkg nasekaných mandlí, 2 lžíce olivového oleje, 10 dkg jemně nasekané šunky, 2 rozetřené stroučky česneku, 1 lžíce nasekaného oregana, jemně nastrouhaná kůra ze dvou citronů, 4 jemně nasekané šalotky, nebo jedna vetší cibule, 2 dl kuřecího vývaru, 1 lžička cukru.

Postup: kýtu rozkrojíme na 4 plátky, které naklepeme. V každém řízku nařízneme kapsu. Mandle na pánvi 2 - 3 minuty pražíme, smícháme je s 1 lžičkou oleje, oreganem a jemně pokrájenou kůrou z jednoho citronu. Lžící vsuňte směs do kapsy každého řízku. Šalotky osmažíme na oleji, přidáme řízky a smažíme z každé strany 2 minuty. Přidáme vývar, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni vařit asi 45 minut. Oloupeme zbylí citron a kůru přidáme do pánve s cukrem. Citrónovou omáčkou na talířích maso přelijeme a podáváme s brambory.

 

Tisk receptu