Zabijačkový guláš

Ingredience: 1 kg libového vepřového masa, 600g vepřového laloku s brzlíky, 600g cibule, 800g vepřových drobů (ledvinka, slezinka, kousek jazyka, jater a srdce, mozeček), maso od místa vykrvení prasete, 1 lžíce hladké mouky, mletý pepř, mletá sladká paprika, kmín, česnek, sůl, 150g škvařeného sádla, vývar z masa.

Postup: drobně pokrájenou cibuli usmažte na sádle do růžova, přidejte mletou papriku, po zpěnění vložte maso pokrájené na kousky a droby (kromě mozečku), osmažte za stálého míchání. Když se šťáva vydusí do tuku, směs okořeňte, podlijte trochou vývaru z masa, osolte, okořeňte, vmíchejte třený česnek a duste pod pokličkou téměř do měkka. Šťávu opět vyduste do tuku, zahustěte moukou, za stálého míchání osmažte, přidejte odblaněný, pokrájený mozeček a opět osmažte. Guláš podlijte znovu trochou vývaru a duste, až maso změkne, šťáva zhoustne a oddělí se tuk. Guláš by měl být pikantní, dobře okořeněný.

Příloha: houskový knedlík.

 

Tisk receptu