Mlsání

Jahodová zmrzlina  (1 porce 112 joulů)

Postup: 150 g čerstvých nebo zmražených jahod (bez cukru) rozmixujeme spolu s tekutým sladidlem a 100 ml vody v mixéru. Vzniklou masou naplníme 2 kelímky od jogurtu a necháme zmrznout.

 

Jogurtový mix  (255 joulů)

Ingredience: 150 g netučného jogurtu, 1 lžička pažitky, petržel, kopr, na špičku nože sušené meduňky a estragonu, 5 oliv, sůl, špetka bílého pepře, 30 g červených paprik

Postup: jogurt dáme do misky. Ostatní přísady jemně nasekáme, přidáme k jogurtu a mixérem našleháme.

 

Tvaroh s bylinkami k snídani  (1 porce 1150 joulů)

Postup: 1 naměkko vařené vejce, 100 g tvarohu s bylinkami (10 % tuku) promícháme s lžičkou petrželové natě a trochu soli, podáváme s dvěma krajíčky žitného knäckebrotu a s bylinkovým čajem, slazeným umělým sladidlem nebo medem (ten však představuje několik joulů navíc).

 

Toast s banánem  (při dodržení gramů, 1025 joulů)

Ingredience: 1 plátek toastu (20 g), 1 plátek šunky (20 g), 30 g banánů, 10 g eidamského sýra, 1 vejce

Postup: na toastový chléb položíme šunku, pak plátky banánu a vše přikryjeme eidamem. Toast nyní zapečeme. Mezitím usmažíme z 1 vejce volské oko, které pak položíme na toast a okořeníme solí a pepřem.

 

Jahodový koktejl  (525 joulů)

Ingredience: 1/2 litru podmáslí, 100 g jahod a tekuté sladidlo

Postup: vše důkladně rozšleháme v mixéru a je hotovo.

 

Hruška (jablko) v županu  (hruška 748 joulů, jablko 718 joulů)

Ingredience: 150 g hrušek (jablek), 1/4 litru vody, 1 kousek skořicové kůry, 1 hřebíček, trochu citrónové šťávy, tekuté sladidlo, 50 g netučného tvarohu, 80 g čerstvých nebo zmražených malin, 1 kávová lžička nastrouhaných mandlí

Postup: hrušku (jablko) oloupeme, stopku necháme a zespoda vykrojíme jádřinec. Vodu svaříme se skořicovou kůrou, hřebíčkem a citrónovou šťávou a osladíme sladidlem. Hrušku (jablko) asi 10 minut dusíme doměkka. Pak je vyjmeme a necháme důkladně okapat. Tvaroh rozmícháme s trochou vody a citrónovou šťávou tak, aby vznikla měkká, ale nikoliv tekoucí masa. Opět osladíme. Hrušku (jablko) naplníme tvarohem. Maliny rozmačkáme, nalijeme na ovoce a ozdobíme nastrouhanými mandlemi.

Pokud nahradíme sladidlo medem musíme si k 748 joulům přičíst další pár joulů.

 

Ovocný tvaroh 2 porce (1 porce 546 joulů)

Ingredience: 100 g čerstvých nebo zmražených jahod, 100 g tvarohu, 50 g banánů, sladidlo, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce netučného mléka

Postup: jahody rozmačkáme a rozšleháme s tvarohem a sladidlem. Pak postupně přidáváme citrónovou šťávu a netučné mléko. Rozdělíme do misek a ozdobíme kousky banánů.

 

Pohár s podmáslí  (2 porce 732 joulů)

Ingredience: 1/2 podmáslí, 100 ml netučného mléka, 10 g pudinkového prášku, tekuté sladidlo, 6 plátků bílé želatiny, 1/8 litru grapefruitové šťávy

Postup: z netučného mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Plátky želatiny namočíme do studené vody, dobře vymačkáme a rozpustíme v trošce vody na mírném ohni. Nyní rozmícháme podmáslí s pudinkem, želatinou a grapefruitovou šťávou a osladíme umělým sladidlem. Hmotu naplníme do misek a necháme vychladit.

 

 Tisk receptu