Tuňák

Ingredience: 1 krabička tuňáka ve vlastní šťávě, 1 žloutek, 1 lžíce žervé, sůl, mletý pepř, 1 lžička citrónové kůry, 1 svazek bazalky, hlávkový salát na ozdobení

Postup: tuňáka vyklopíme z konzervy a na sítku necháme důkladně okapat. Vidličkou jej rozmačkáme na hrubší kousky. Maso z tuňáka, žloutek a žervé vložíme do mixéru a ušleháme do pěny. Pěnu ochutíme solí, pepřem a strouhanou citrónovou kůrou. Bazalku omyjeme ve studené vodě, otrháme lístky, nakrájíme je na malé proužky a vmícháme do pěny. Pár snítek odložíme. Pěnu necháme 15 minut v chladu odležet. Salátové listy důkladně propereme, necháme okapat a rozdělíme je na talíře. Navlhčenou lžící vykrojíme z pěny nočky a na talíři je ozdobíme snítkou bazalky.

Příloha: opečené toasty s máslem .

 

Tisk receptu