Gyros

Ingredience: 500 g jehněčího ramínka, sušená mletá cibule, sušený mletý česnek, pepř, oregano, majoránka, tymián, badyán, olivový olej, salátová okurka, 4 stroužky česneku, 400 g chlazeného řeckého smetanového jogurtu.

Postup: maso osušíme a nakrájíme na proužky, koření rozdrtíme v moždíři, smícháme se solí a olivovým olejem a smícháme s masem. Necháme marinovat v chladu nejméně 6 hodin.

Na tatziki: oloupeme okurku a na hrubo ji nastrouháme. Smícháme s trochou soli a necháme 5 minut odstát, pak vodu, kterou pustila okurka vymačkáme. Utřeme česnek, smícháme s okurkou a jogurtem a případně dosolíme.
Proužky masa, už bez marinády, smažíme na velmi prudkém plameni za stálého míchání asi 7 až 10 minut. Podáváme horké s tatziki.

Tisk receptu