Tiramisu VIII.

Ingredience: 1 pomazánkové máslo, 1 tvaroh, 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 200 g moučkového cukru, 1 hrnek silné kávy (nejlépe granulované), 2 balíčky piškotů, rum

 

Na ozdobu: lze použít ovoce – kompotované nebo čerstvé kakao (Granko)

 

Postup: nejprve si uvaříme silnější kávu a dáme ji vychladit. Do šlehací mísy dáme pomazánkové máslo, tvaroh a oba druhy cukru a trochu promixujeme. Potom vlijeme šlehačku a vymícháme hustý krém. Formu na dort vylijeme studenou vodou a necháme jen odkapat…. Na dno potom naskládáme vrstvu piškotů, zakapeme kávou a rumem (přiměřeně). Dáme vrstvu krému, hezky uhladíme, a buď jen mírně posypeme kakaem, nebo naklademe kousíčky ovoce a znovu dáme piškoty, kávu a rum. Postupujeme až skoro do vypotřebování krému – poslední vrstva je krém. Hezky celý dort uhladíme a vršek zase buď jen zasypeme kakaem, nebo dozdobíme ovocem. Případně obojí.

 

 

Tisk receptu