Italská rajčatová polévka

Ingredience: 4 lžíce oleje, 4 cibule, 2 stroužky česneku, 1 kg rajčat, 1 l vývaru, sůl pepř a cukr, 8 lístků bazalky, snítka tymiánu, 1 dl smetany, 5 dkg vařené rýže, hrstka strouhaného tvrdého sýra.

 

Postup: na oleji osmahneme posekanou cibuli a česnek, přidáme nakrájená rajčata (osobně jich loupu), lze použít i konzerva a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut, přidáme sůl mletý pepř a cukr. Protlačíme přes síto, přidáme snítku tymiánu, smetanu a rýži, povaříme a nakonec přidáme drobně nasekanou bazalku. Můžeme doplnit kostičkami bílé veky a na talíři zasypat strouhaným sýrem.

 

 

Tisk receptu