Krémová rybí polévka

s rybičkami z listového těsta

Ingredience: 250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel, cibule), 50 g másla, 50 g hladké mouky, 1 l rybího vývaru, 150 g vařeného rybího masa, 1 lžíce jemně sekané petržele, sůl, pepř, muškátový oříšek, 100 ml smetany, 250 g listového těsta

 

Postup: kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, v kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nastrouhanou zeleninu a asi pět minut opékáme na mírném ohni. Potom zaprášíme moukou, důkladně promícháme a přilijeme rybí vývar. Vše pak asi 20 minut povaříme. Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, přilijeme smetanu a do hladka rozmixujeme. Do krémové polévky nakonec ještě přidáme nakrájené vařené rybí maso a sekanou zelenou petrželku. Polévku podáváme s rybičkami z listového těsta, které jsme si připravili tak, že jsme vyváleli listové těsto a tvořítkem z něj vykrájeli rybičky, které jsme na plechu vyloženém pečicím papírem upekli dozlatova.

Tisk receptu