Králík s nivou

Ingredience: 500 g zadního králičího masa, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, hladká mouka, 2 lžíce oleje, 50 g slaniny, 2 cibule, 100 ml vývaru, 100 ml bílého vína, 4 lžíce kečupu, 100 g sýra Niva

 

Postup: králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmačkaným česnekem. Poté maso obalíme v mouce a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Vyjmeme z hrnce. V oleji rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, osmaženého králíka, kečup a vše zalijeme vývarem a vínem. Dusíme asi 20 minut. Nakonec králíka posypeme strouhanou nivou a pod pokličkou dusíme,dokud se sýr částečně nespojí s omáčkou.

 

Tisk receptu