Vaječná omeleta na způsob pizzy

Ingredience: 300 g rajčat, 1 stroužek česneku, 1 svazek bazalky, 200 g klobásy, 125 g mozzarelly, 8 vajec, 100 g strouhaného parmezánu, sůl, pepř, 4 lžíce oleje                               

 

Postup: omyjeme rajčata, polovinu jich pokrájíme na kostičky a zbytek na plátky. Oloupeme a nasekáme stroužek česneku. Opereme bazalku. Jednu snítku odložíme stranou. Zbylé lístky otrháme a nakrájíme na nudličky. Vetší část klobásy nakrájíme na kostičky. Zbytek spolu s mozzarellou pokrájíme na kolečka. Rozkvedláme vejce, přidáme pokrájenou bazalku a parmezán. Pikantně osolíme a opepříme. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Ve velké pánvi rozpálíme olej, krátce na něm osmahneme česnek s kostičkami klobásy. Přidáme nakrájená rajčata a zalijeme je vejci. Asi 10 minut smažíme. Když vejce ztuhnou, rozložíme po povrchu plátky rajčat, klobásy a mozzarelly. Pánev s omeletou dáme na 10 minut do trouby a dozlatova ji upečeme. Širokou lopatkou ji podebereme a opatrně přeneseme na veliký talíř. Ozdobíme kousky rajčat a lístky bazalky. 

 

Tisk receptu