Žemlovka s tvarohem a broskvemi

Ingredience: 7-8 rohlíků, 500g tvarohu ve vaničce, 1 zakysaná smetana, 1 broskvový kompot, 0,5 l mléka, 2 vejce, 2 vanilkové cukry, kousek másla na vymazání

 

Postup: nejdříve si nachystáme tvaroh: tvaroh smícháme se zakyslou smetanou, jedním vajíčkem, přidáme vanilkový cukr a pak osladíme normálním cukrem dle potřeby jak kdo rád sladké. Poté si do mléka rozkvedláme druhé vejce a v něm namáčíme rohlíky nakrájené na asi 1cm silná kolečka. Rohlíky vyskládáme do máslem vymazanou zapékací misku a poté je posypeme vanilkovým cukrem. Na rohlíky rozetřeme půlku tvarohové náplně, na ni rozprostřeme půlky okapaných broskví a dáme druhou půlku tvarohové náplně. Vršek poklademe opět namočenými rohlíky a takto dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C dokud nám boky a částečně i vršek nezezlátne.

 

Tip: broskve pokrájejte na kostičky a smíchejte s tvarohem a takto celé vlijte na rohlíky

 

Tisk receptu