Játra po Sečuánsku

Ingredience: 500 g drůbežích jater, škrobová moučka, olej na smažení, hrstka máčených sušených hub, 1 stroužek česneku, 3 malé cibulky i s natí (nebo jedna větší cibule), lžička cukru, 1/2lžičky zázvoru, pálívá paprika, 2 lžíce sojové omáčky, 1 dl vývaru, 2 lžíce bílého vína, lžička glutasolu.

 

Postup: játra nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme v solamylu. Připravíme si směs, do které dáme: 1 dl vývaru, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce sojové omáčky, pálivou papriku, 1/2 lžičky zázvoru, lžičku cukru. Játra zprudka za stálého míchání opečeme na oleji, přilijeme připravenou směs, přidáme houby, na kolečka nakrájený česnek, cibulku a necháme krátce podusit. Stáhneme z ohně a osolíme. Rychlá příprava je nutná k zachování křehkosti jater.

 

Příloha: rýže

 

Tisk receptu