Játra smažená s jablky a cibulí

Ingredience: 400 g jater (vepřová nebo drůbeží), 2 jablka, 2 lžíce hl. mouky, 4 lžíce másla, čerstvý tymián (nebo sušený), pepř, sůl.

 

Postup: játra očistíme od blan, očistíme a nakrájíme na 4 plátky. Osušíme a obalíme v mouce. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a usmažíme jablka z obou stran dozlatova, vyjmeme je a dáme na teplý talíř. Na zbytku másla osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka a přeložíme k jablkům. Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a smažíme játra 3–4 minuty z obou stran. Usmažená játra osolíme a opepříme. Obložíme játra usmaženou cibuli s jablky a dusíme asi 5–8 minut. Nakonec posypeme tymiánem.

 

Příloha: těstoviny, brambory nebo bramborový knedlík.

 

Tisk receptu