Brodská bábovka

Ingredience: 6 žloutků, 18 dkg práškového cukru, z půl citronu strouhanou kůru, lžíci citrónové šťávy, 5 dkg spařených loupaných a jemně sekaných mandlí, 2 dkg sekaného citronátu, 6 bílků, 14 dkg bramborové moučky Solamyl

Postup: na míse třeme asi 20 minut 6 žloutků, 18 dkg práškového cukru, z půl citronu strouhanou kůru a lžíci citrónové šťávy. Pak do toho zlehka zamícháme 5 dkg spařených loupaných a jemně sekaných mandlí, 2 dkg sekaného citronátu, ze 6 bílků tuhý sníh a 14 dkg bramborové moučky Solamyl. Tvořítko vytřeme máslem, vysypeme strouhanou žemlí, hmotu do něj vpravíme, urovnáme a pečeme v nepříliš prudké troubě asi 40 minut do růžova. Prochladlou posypeme vanilkovým cukrem.