Šišky z mletého masa s rajčaty

Ingredience: 200 g mletého masa, 100 g brambor, 1 vejce, 40 g cibule, 40 g másla, 400 g rajčat, 2 stroužky česneku, 1 dl mléka, 10 g hladké mouky, petrželka, mletý pepř, papriková vegeta, sůl, 1 lžíce strouhanky

Postup: syrové brambory rozstrouháme a slijeme vodu, cibuli jemně nasekáme. Mleté maso dobře promícháme se strouhanými brambory, sekanou cibulí, vejcem, špetkou soli, kořením a trochou strouhanky. Ze směsi tvoříme šišky, vkládáme do pánve se zahřátým máslem a lehce osmahneme. Potom podlijeme několika lžícemi horké vody nebo vývaru z kosti a dusíme do měkka.
Rajčata s oloupaným česnekem rozmačkáme a prolisujeme přes síto. Zalijeme mlékem s rozkvedlanou moukou, osolíme, opepříme a podusíme. Na talířích přeléváme dušené šišky rajčatovou omáčkou.

 

Příloha: podáváme s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou.

 

Tisk receptu