Guláš segedínský

Ingredience: 1 kg vepřového plecka, 4 lžíce sádla nebo oleje, 3 velké cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 špetka pálivé papriky, sůl a drcený kmín, 500 g kysaného zelí, 0,25 l zakysané smetany, 4 lžíce hladké mouky

Postup: maso opláchneme, sádlo nakrájíme a nadrobno vyškvaříme. Očištěné maso nakrájíme na středně velké kostky, vložíme na oloupanou nakrájenou cibuli zpěněnou na sádle nebo oleji. Maso opečeme posypeme paprikou, promícháme a přidáme sůl a kmín. Podlijeme teplou vodou a dusíme asi ještě 30 minut. Přidáme scezené, drobněji nakrájené zelí a zalijeme nálevem. Poloměkké maso zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou a dobře povaříme. Podáváme nejčastěji s houskovým knedlíkem.

Tisk receptu