Vepřové kotlety myslivecké

Ingredience: 4 vepřové kotlety, 5 lžic oleje, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, mletý fenykl, 0,1l bílého vína, 2 lžíce rajského protlaku, 40 g másla, 40 g strouhaného čedaru, kousek vařeného květáku

Postup: vepřové kotlety naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme, okořeníme mletým fenyklem a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Pak je vyjmeme a uchováme na teple. Na pánvi osmahneme celý stroužek česneku, vyndáme ho, přidáme rajský protlak rozředěný vodou, víno a krátce povaříme. Žebírka dáme na mísu, přelijeme horkou omáčkou, ozdobíme vařeným květákem, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

 

Tisk receptu