Halva

Ingredience: 120g másla, 180g cukru, 60g hladké mouky, 150g krupice (semolina), 80g nastrouhaného kokosu, 180ml mléka, 1 lžička prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, celé, neoloupané mandle na ozdobu

Sirup: 120g cukru, 150ml vody, 1 lžíce citrónové šťávy

Příprava sirupu: dát vodu, cukr a citrónovou šťávu do kastrolku a vše přivést do varu, snížit teplotu a pomalu vařit 6-8min., až sirup zhoustne. Nechat zchladit a potom vychladit v chladničce.
Předehřát troubu na 180°C. Rozehřát máslo na pánvi, přidat cukr, mouku, krupici, prášek do pečiva, kokos, mléko, vanilkový cukr a dobře promíchat. Nalít těstíčko do mělkého čtverhranného plechu, uhladit jeho povrch a péct po 30-45min., až je povrch zlatavý.
Vyjmout z trouby a přímo na plechu nakrájet na kosočtverce:) . Nahoru stejnoměrně nalít studený sirup a každý kosočtverec ozdobit mandlí.

 

Tisk receptu