Masové výpečky

Ingredience 4 porce: 600 g masa (skopové, vepřové, hovězí, krůtí, klokaní, zvěřina apod.) 3 - 5 lžic oleje (sádla, másla) sůl 2 stroužky česneku 1 střední cibule směs koření "Králík"

Postup: 600 g skopového, vepřového i hovězího masa, krůtích stehen, klokaního masa nebo zvěřiny, je-li potřeba, odblaníme, vykostíme, zbavíme přebytečného tuku nebo loje a nakrájíme přes vlákno na kostičky. Ty potom minimálně na 1 den naložíme do marinády, kterou připravíme smícháním cca 3 - 5 lžic oleje (nebo sádla, másla a nebo všech tří tuků dohromady), 1 lžičky soli, 1 - 2 prolisovaných stroužků česneku, 1 nadrobno nakrájené cibule a 1 lžíce směsi koření "Králík".  Maso přendáme na pekáč, zalijeme vodou (maso musí být vodou přikryté) a odkryté dusíme za stálého dolévání vody. Když je maso měkké necháme vodu vysmahnout až na sos a lehce opečeme.

Podáváme dle chuti a fantazie s chlebem, zelím a knedlíky, bramborem, rýží apod.

Příloha: chléb, zelí a knedlíky, brambory, rýže apod.

 

Tisk receptu