Pikantní hovězí závitky

Ingredience:  4 plátky hovězího zadního, 2 lžíce pikantní hořčice, sladká paprika, 4 tenčí plátky slaniny, 2 střední cibule, kyselá okurka, 4 tenčí pórky, sůl, pepř, 2 lžíce tuku, 1 dl červeného vína, 1 dl vody, 2 dl kyselé smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce sójové omáčky

Postup: plátky potřeme hořčicí, posypeme paprikou, poklademe slaninou a kousky cibule. Přidáme proužky kyselé okurky, delší kousek pórku, osolíme a opepříme. Smotáme závitky a převážeme nití. Tuk rozehřejeme v teflonovém kastrolu, asi 8 minut závitky opékáme. Přilijeme červené víno a vodu, přidáme protlak a kysanou smetanu, přiklopíme, dusíme asi 40 minut za občasného podlévání vínem a vodou. Závitky vyjmeme, omáčku dochutíme sójovou omáčkou a smetanou. Podáváme s bramborovým pyré a povařenou zeleninovou směsí.

 

Tisk receptu