Švédská roštěná

Ingredience: 750 g zadního hovězího masa nebo roštěnce, 80 g rostlinného tuku, 40 g hladké mouky, pepř, sůl, 80 g cibule, 30 g sardelových řezů, 30 g kaparů, 5 dl vývaru nebo vody, 200 g kyselé smetany, lžíci hořčice.

Postup: roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou, na horkém tuku po obou stranách prudce opečeme, zalijeme vývarem, přidáme najemno nakrájenou cibuli, jemně nakrájené sardelové řezy a kapary a dusíme pod poklicí doměkka. Před koncem dušení přilijeme smetanu rozmíchanou s hořčicí a necháme přejít varem. Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží, těstovinami nebo bramborami. 

 

Tisk receptu