Muffiny jemné nugátové

Ingredience: 75 g másla, 75 g nutely, 50 g cukru, 2 vejce, 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml mléka, 40 g čokolády
poleva: 150 g moučkového cukru, 2 - 3 lžíce citrónové šťávy

Na ozdobení: čokoládová poleva

 

Postup: do misky nalijeme rozpuštěné zchladlé máslo, přidáme nutellu, cukr a ušleháme do pěny. Po jednom vešleháme celá vejce. Vařečkou vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nakonec vmícháme na kousky posekanou čokoládu. Formičky na muffiny plníme do dvou třetin. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 15 - 20 minut. Do misky prosejeme moučkový cukr, přidáme citrónovou šťávu a vymícháme hladkou polevu. Vychladlé muffiny polevou potřeme, necháme zaschnout a dozdobíme rozpuštěnou čokoládou.

 

 

Tisk receptu