Bramborové řezy s nádivkou

Ingredience: 25 dkg mouky, 20 dkg strouhaných teplých bramborů, 6 dkg cukru, 5 dkg másla, 2 dkg kvasnic, 1 vejce a trochy mléka

Ingredience nádivka: 13 dkg cukru, 3 žloutky, lžíci citrónové šťávy a 20 dkg vařených studených bramborů a 3 dkg mouky

Postup: pod teplou mísou necháme půl hodiny kynout zadělané a dobře vypracované těsto z 25 dkg mouky, 20 dkg strouhaných teplých bramborů, 6 dkg cukru, 5 dkg másla, 2 dkg kvasnic, 1 vejce a trochy mléka.

Nádivka: utřeme 13 dkg cukru se 3 žloutky, přidáme lžíci citrónové šťávy a 20 dkg vařených studených bramborů a 3 dkg mouky. Vše hodně utřeme a naposled přidáme ze 3 bílků sníh. Potřeme jednu placku nádivkou a druhou položíme na ni, pak potřeme vajíčkem nebo máslem, vidličkou propícháme a zvolna pečeme

Tisk receptu