Indické brambory

Ingredience na 4 porce: 750g brambor, 1/4 másla, 2 lžičky hořčice hnědé, 4 lžičky koření "Tandoori Másala", 2 lžičky kurkumy, 2 stroužky česneku, 1-2 chilli papričky

Postup: Troubu nahřejeme na 200oC. V pekáčku rozpustíme 1/4 másla a připravíme si koření. Do misky dáme 2 lžičky hořčice hnědé, 4 lžičky koření "Tandoori Másala", 2 lžičky kurkumy, 2 lžičky soli, 2 rozdrcené stroužky česneku a můžeme přidat 1-2 chilli papričky. Tuto směs promícháme a vsypeme do pekáčku s rozpuštěným máslem. Dáme do trouby a za občasného míchání pražíme 3 minuty. Potom přidáme brambory nakrájené na větší kousky (3-5cm), promícháme, aby se pěkně obalily v koření. Brambory pečeme do změknutí, tj. 15-20minut, pravidelně je zamícháme. Takto připravené brambory můžeme podávat samotné, nebo jako přílohu k minutkám a masům.

Tisk receptu