Nepečený mokka dort

Ingredience: 1 balíček dětských piškotů (140 g), 100 ml silné kávy, 1 lžíce rumu

 

Krém: 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 300 g lučiny nebo žervé, 3-4 lžíce moučkového cukru

 

Na ozdobení: nastrouhaná čokoláda

 

Postup: ztužovač rozmícháme ve smetaně a tu pak ušleháme do pevna. Lučinu (žervé) utřeme s cukrem a zjemníme ušlehanou šlehačkou. Piškoty namočíme do kávy smíchané s rumem a vyložíme jimi dno i stěny rozevírací dortové formy. Vrstvu piškotů pokryjeme části krému, ten překryjeme vrstvou piškotů namočených v kávě, potřeme zbylým krémem. Dort posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme do chladničky ztuhnout a rozležet. Mokka dort můžeme podávat se šlehačkou a ovocem.

 

Tisk receptu