Pařížský dort

Ingredience: 1 balíček piškotů, 1 balíček kakaa (125 g), 4 dl vody, světlá želatina, 1 máslo (příp. rostlinný ztužený tuk), 150 g cukru moučky, 4 žloutky, šlehačka na ozdobu.

 

Postup: ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou připravenou podle návodu na balíčku. Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Hotové necháme uležet do druhého dne. Před podáváním ozdobíme a nakrájíme na porce.

 

Tisk receptu