Sachrův dort

Ingredience: 120g změklého másla, 240g cukr krystal, 12ks vejce čerstvé, 120g čokoláda na vaření, 160g polohrubá mouka, 80g ořechy nastrouhané

 

Postup: povolené máslo utřeme ze žloutky do pěny,přidáme zahřátou čokoládu, mouku smíchanou s nastrouhanými oříšky a nakonec přidáme pomalu ušlehaný sníh z bílků. Potom si vymažeme formu máslem a vysypeme hrubou moukou,potom dortovou Směs dáme do formy uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 170st asi 45minut. Po zchladnutí korpus vyjmeme z formy, rozkrojíme na tři části a namažeme je na povrchu marmeládou. Potom části spojíme dohromady a necháme uležet v chladu. Zchladlý korpus namazaný polijeme z vrchu rozpuštěnou čokoládou a uhladíme do hladka a celý dort necháme minimálně dva dny odležet.

 

Tip: dort podáváme vychlazený a zdobíme jej na povrchu našlehanou šlehačkou. 

 

Tisk receptu