Broskvové dortíčky

Ingredience: 1/2 citronu, 50 g čokolády, 80 g másla, 80 g krystalové cukru, sůl, 2 vejce, 50 g hrubé pšeničné mouky, 1,5 lžičky prášku do pečiva, 50 g mletých lískových oříšků, 8-10 papírových formiček na pečení (o průměru 4 cm), 1 konzerva půlených broskví, 2 lžíce broskvové zavařeniny, 2 lžíce broskvové šťávy (z konzervy)

Postup: troubu zahřejeme na 190 až 200°C. Nastrouháme citrónovou kůru. Čokoládu nastrouháme nahrubo. Máslo necháme trochu změknout a s krystalovým cukrem, citrónovou kůrou a solí je utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce. Mouku s práškem do pečiva prosít a s lískovým oříšky a čokoládou ji přimícháme do utřeného těsta. Do každé papírové formičky dáme 2-3 lžičky těsta. Nahoru posadíme půlku broskve a dortíčky asi 18 minut pečeme. Před ukončením zkusíme, jsou-li hotové. Dortíky vyndáme z trouby. Broskvovou zavařeninu zahřejeme s trochou šťávy a broskve jí potřeme. Hotové dortíčky necháme trochu vychladnout, upravíme je na velkou dortovou mísu a podáváme.

 

Tisk receptu