Tvarohový krémovník

Ingredience: 400 g čokoládových čajových sušenek, 175 g másla, 2 plátky bílé želatiny, 175 g bílé čokolády, 2 vejce, 350 g tučného tvarohu, 100 g cukru písku, 300 ml smetany ke šlehání, 50 g čokolády na vaření, kakao na ozdobu.
Postup: sušenky přesypeme do igelitového sáčku a válečkem je rozdrtíme na drobečky. Utřeme změklé máslo a smícháme ho s drobečky. Menší plech vyložíme alobalem a těsto na něj rozetřeme, upěchujeme a dáme asi na 1 hod. vychladit. Mezitím si namočíme želatinu. Bílou čokoládu nalámeme na kousky a dáme ji do vodní lázně rozpustit. Necháme ji vychladnout, ale nesmí nám ztuhnout. Oddělíme žloutky od bílků, utřeme je s tvarohem a přimícháme změklou čokoládu. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a smícháme ji s tvarohovým krémem. Navrstvíme na korpus, uhladíme a dáme znovu celé asi na 1 hod. chladit. Bílky ušleháme na tuhý sníh a šlehačku vyšleháme do tuha. Po částech obojí vmícháme do krému. Rozetřeme vše na vychladlý korpus a necháme alespoň 3 hodiny v chladničce tuhnout. Z čokolády na vaření naškrábáme ostrým nožem nebo škrabkou na brambory hoblinky. Čokoládu nesmíme mít ztuhlou, pokud je, pomůžeme si tím, že ji předem rozpustíme ve vodní lázni, natřeme ji na alobal a pak děláme hoblinky. Na dortu si naznačíme nožem jednotlivé porce a každou navrchu ozdobíme čokoládovými hoblinkami a posypeme vydatně kakaem.

 

Tisk receptu