Semifreddo

Ingredience: 0,5l smetany na šlehání, 3 vejce, 150g cukru krupice, malý panák brandy, 1 krabička lentilek, hrst vlašských ořechů, hrst čokoládových corn flakes (lze nahradit čímkoliv – čokoláda, mandle, pusinky), hrst kandovaného ovoce

Postup: v miskách vyšleháme zvlášť žloutky s cukrem, sníh z bílků a šlehačku ze smetany. Oříšky, lentilky a ostatní sladkosti nasekáme na kousky. Do žloutků s cukrem přidáme brandy a vmícháme šlehačku, nakonec pomalu přimícháme sníh z bílků. Formu (například na srnčí hřbet) vyložíme potravinářskou folií, nalijeme směs a dáme do mrazáku alespoň na 6 hodin. Krájíme na plátky, můžeme polévat rozpuštěnou čokoládou.

 

Tisk receptu