
Chudí rytíři
Ingredience: 1/2 bílé veky, 200 -250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, asi 2 lžíce cukru, citrónová kůra, na posypání moučkový cukr s vanilkovým cukrem nebo se skořicí, olej na smažení
Postup: tvarohovou náplň připravíme promícháním tvarohu s vejcem, cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Veku krájíme na tenké plátky, polovinu potřeme náplní a vždy dva plátky veky k sobě dobře přitiskneme. Vkládáme na pánev s rozehřátým tukem a po obou stranách krátce smažíme. Při vyjímání necháme tuk odkapat a tvary hned obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým nebo se skořicí
Obměna: smažené v trojobalu - ještě potřebujeme 2 vejce a strouhanku.
Připravené spojené plátky veky obalujeme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme stejně jako u základního předpisu. Tento vydatný moučník podáváme s kompotem nebo ovocnou (povidlovou) omáčkou a ozdobíme šlehačkou.