Kuře na chilli a bazalce

Ingredience: 8 kuřecích stehýnek, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 červená chilli paprička, 100 g na tenké proužky nakrájené mrkve, 6 pokrájených stonků celeru, 3 lžíce sladké chilli omáčky, olej, asi 50 čerstvých listů bazalky

 

Postup: ze stehýnek můžete odstranit kůži, ale nemusíte. Do každého stehýnka udělejte nožem tři zářezy. Potřete stehýnka sójovou omáčkou. V předehřátém woku rozehřejte olej a 20 minut za častého obracení smažte stehýnka, dokud nejsou propečená i uvnitř. Chilli papričku zbavte semínek a jemně nasekejte. Přidejte ji s mrkví a celerem do woku a smažte dalších 5 minut. Vmíchejte omáčku chilli, zakryjte wok pokličkou, a zatímco si připravujete bazalkové listy, nechte na mírném ohni bublat. V jiné pánvi rozehřejte trochu oleje. Opatrně přidejte bazalkové lístky - pozor olej může prskat! Smažte listy asi 30 sekund nebo dokud se nesvinou, ale uchovají si ještě zelenou barvu. Nechte je na papírovém ubrousku okapat. Na ohřátou servírovací mísu dejte stehýnka a zeleninu, přelijte vše šťávou z woku, přidejte listy bazalky a ihned podávejte.

 

Tisk receptu